Start carriere Talent Academy

Cindy“Tijdens mijn Master Marketing aan de VU Amsterdam ontdekte ik dat data essentieel is voor effectieve marketing. De studie leerde mij vooral waarom data belangrijk is, maar hoe kon ik dat eigenlijk toepassen in mijn toekomstige baan? Ik miste de praktische skills om er mijn werk van te maken. De Talent Academy van Cmotions bleek hiervoor de ideale oplossing. Een 6-weekse cursus waarin verschillende tools, technieken, hard skills en soft skills worden behandeld, met als resultaat een kickstart van mijn carrière als Data & Analytics Specialist.

Met veel enthousiasme ben ik aan de Talent Academy begonnen. Iedere week hebben we gewerkt in groepsverband aan een casus, beginnend met een intakegesprek met een “klant” (trainer) en eindigend met een presentatie van onze bevindingen. Per week kwam een nieuwe tool aan bod waarmee de casus onder begeleiding van ervaren trainers moest worden opgelost. Een uitdagende maar ook leuke leerweg, waardoor ik nu beschik over goede basiskennis van Excel, SQL, PowerBI, SAS, Knime en R.

Bijvoorbeeld een voorspelmodel bouwen op basis van verschillende databronnen en mijn inzichten visualiseren is voor mij niks nieuws meer! Naast de tools en bijbehorende statistische kennis, werd er ook gefocust op soft skills zoals presenteren en gesprekstechnieken. Omdat het goed en duidelijk overbrengen van inzichten en resultaten minstens zo belangrijk is als de inhoud ervan, bleken de soft skill trainingen verrassend nuttig, maar ook leuk!

Cmotions leidt je op, maar begeleidt je daarna ook bij het vinden van een passende baan. Daarom wordt er binnen de Talent Academy ook aandacht besteedt aan solliciteren. De recruiters gaan zelfs met je mee op sollicitatiegesprek, wat handige feedback oplevert over eventuele verbeterpunten. Zes weken is natuurlijk vrij kort om zoveel te leren, daarom was zelfstudie ook een belangrijk onderdeel van de cursus. Ook lag het tempo vrij hoog, waren de trainingen soms moeilijk en was mijn kennis over statistische analyses (opgedaan tijdens mijn master) onmisbaar. Al met al waren het een intensieve zes weken, maar ik had er veel plezier in, waardoor het voorbij is gevlogen!

Door de Talent Academy heb ik ontdekt waar mijn kwaliteiten, maar ook mijn verbeterpunten liggen. Voor mij was het een hele fijne leeromgeving waarin ik fouten heb durven maken en waar ik veel heb geleerd van zowel mijn medecursisten, als de trainers van Cmotions. Ik voel me zelfverzekerd over de start van mijn carrière en heb er alle vertrouwen in dat Cmotions mij zal helpen bij het vinden van de juiste baan.”

 

Meer informatie

Wil je vrijblijvend kennismaken met Cindy of één van onze andere kandidaten? Of ben je zelf (bijna) afgestudeerd en wil je meer informatie over onze Talent Academy opleidingsprogramma neem dan contact op met Fleur via onderstaande contactgegevens!

Talent Academy >

Contact

Fleur Miltenburg, Talent Academy Coördinator

06 55 89 74 63

f.miltenburg@cmotions.nl