Introductie

“Werken in een hecht team met data scientists en inhoudelijke experts voor verschillende projecten. En dat betekent dat je ook voortdurend nieuwe dingen kunt leren, zowel binnen als buiten je eigen vakgebied.”

Organisatie

Datafundamenten en Analytics van de Belastingdienst (DF&A) wil door het slim toepassen van analyses op data de Belastingdienst slimmer, sneller en effectiever laten zijn! Het gebruik van bigdata platforms en -systemen leidt tot innovatie en datagedreven producten en diensten waardoor we burgers en bedrijven een steeds betere service verlenen, belastingopbrengsten verhogen, fraude effectief bestrijden én een gezonde bv Nederland helpen realiseren. DF&A, de afdeling waar jij werkt, beschikt hiervoor over de grootste hoeveelheid data van Nederland die zijn opgeslagen in tal van verschillende systemen.

Functie

In jouw rol van senior data scientist bij DF&A van de Belastingdienst houd je je bezig met programmeren, ontwikkel je dashboards, voer je eenmalige analyses uit én ontwikkel je in nauwe samenwerking met de business ook risico- en fraudedetectiemodellen. Je draagt inhoudelijke verantwoordelijkheid van analyse tot implementatie. Dat doe je met state-of-the-art-tooling en jouw creatieve en datagedreven oplossingen leiden tot producten die van invloed zijn op álle burgers en bedrijven in Nederland.

Maar je doet meer! Want als senior data scientist heb en krijg je veel verantwoordelijkheid binnen DF&A. Je beschikt over ruime ervaring in data science waaraan junior en medior data scientists zich kunnen optrekken. Je vervult een voortrekkersrol bij een of meerdere teams en je geeft het management van DF&A gevraagd en vooral ook ongevraagd advies over hoe de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied kunnen bijdragen aan de doelstellingen van de Belastingdienst en aan die van DF&A in het bijzonder.

Als senior data scientist beperk je jezelf echter niet tot uitsluitend de vakinhoudelijke aspecten van jouw functie. Je hebt zeker ook te maken met de managerial-aspecten van deze rol. Je kent te zijner tijd onze producten en diensten op je duimpje en je ontwikkelt en onderhoudt een groot netwerk binnen onze organisatie. Met jouw verfrissende kijk, energieke persoonlijkheid en verrassende ideeën, maar bovenal met jouw senioriteit, kennis en kunde help je onze afdeling én dus de Belastingdienst vooruit en gaan we op weg naar de toekomst.

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-masterdiploma in de richting van econometrie, statistiek, wiskunde, natuurkunde of informatica.
 • Je hebt minimaal acht jaar aantoonbare werkervaring met het realiseren van verschillende analytics producten en processen, van data-opwerking tot implementatie.
 • Je hebt ervaring om complexe analytics opdrachten op te splitsen in deelprojecten en de voortgang te monitoren.
 • Je beschikt over ervaring met het programmeren/coderen in bijvoorbeeld SAS, R, Python.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het coachen van andere datascientisten.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met statistische methoden en technieken zoals forecasting, beslisbomen, profiling en machine learning.

Jouw competenties?

 • resultaatgericht
 • analyseren
 • samenwerken
 • organisatiesensitiviteit
 • creativiteit

Je gaat voor een mooi resultaat, maar hebt ook zeker oog voor de relatie. Jouw communicatieve vaardigheden zijn dan ook goed, zowel mondeling als schriftelijk. Je kunt snel schakelen en je bent flexibel. Enthousiast en betrokken zijn ook eigenschappen die op jou van toepassing zijn. En je hebt er zichtbaar plezier in om je te bewegen in een organisatie waarin nog niet alles is vastgelegd. Je hebt daadkracht én engelengeduld. Je bent gewend om met je voeten in de klei te staan en tegelijkertijd kun je sparren op strategisch niveau en met die ervaring help jij je collega’s. Kortom: je bent in alle opzichten een ambassadeur van Datafundamenten en Analytics van de Belastingdienst.

Voor deze functie is uitstekende kennis van de Nederlandse taal, in woord en geschrift een vereiste.

Aanbod

Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Sollicitatie

Ben jij de ervaren Data Scientist waar wij naar op zoek zijn? Stuur dan je CV naar ons toe! Als je meer wilt weten neem dan contact op met Yvette Scheltinga, Recruitment Consultant op telefoonnummer 033-743 00 00 of mail naar recruitment@cmotions.nl