Introductie

Wil jij de Hypotheken-organisatie ondersteunen in het transformeren naar datagedreven werken?

Organisatie

De Hypotheken-organisatie is bezig met een transformatie naar een datagedreven organisatie, waarbij gebruik van data vanzelfsprekend is en alle besluiten gebaseerd zijn op data. Ze willen hun klanten zo goed mogelijk kennen en weten ze keer op keer positief te verrassen. Ze zijn hun klanten vaak één stap voor.

Je werkomgeving

De afdeling D&A is een ondersteunende afdeling voor de gehele Hypotheken-organisatie die valt onder de Chief Executive Officer. Deze afdeling wordt aangevoerd door de Chief Data Officer en is verantwoordelijk voor:

 • De regie en coördinatie van data en analytics initiatieven binnen hypotheken;
 • Het stimuleren van innovatie op de data en analytics agenda in de business/grids;
 • Voor overkoepelende zaken als informatie-architectuur en het faciliteren van data governance.

Om deze transformatie te realiseren, is de afdeling D&A verder aan het uitbouwen. Ze zijn op zoek naar een Data & Analytics Consultant die het team komt versterken.

De afdeling D&A is opgezet rond een viertal aandachtsgebieden, die nauw met elkaar, de business en IT samenwerken. Het gaat om de volgende aandachtsgebieden: Hypotheken Data Lab, Architectuur, Data Governance Support, Data Consultancy. Hierbij is het Hypotheken Data Lab een separaat subteam. De overige drie aandachtsgebieden worden ingevuld door de Data & Analytics Consultants (5 in totaal).

De afdeling D&A onderscheidt zich vooral van bestaande organisatieonderdelen door het vervullen van de regiefunctie over de business heen, het innovatieve maar doelgerichte karakter, de “lean & mean” opzet van de afdeling en het overzicht en inzicht wat geboden wordt op kennis, kunde en initiatieven. De complexiteit van de activiteiten van D&A wordt vooral gekenmerkt door het vinden van de juiste balans tussen gemeenschappelijke prioriteiten en prioriteiten in business/grids.

Functie

Je faciliteert het opbouwen en delen van kennis en ervaring in de Hypotheken-organisatie rondom het werken met data. Je stimuleert self service oplossingen en verhoogt de data awareness in de gehele organisatie. Daarnaast ondersteun je de (delegated) data owners en data stewards bij het inrichten en beheren van de data governance binnen Hypotheken en help je betrouwbaarheid en beschikbaarheid van data beter inzichtelijk te maken.

Je kan helpen versnellen door het bieden van “best practices”, sjablonen, methoden, technieken, en advisering. Je begrijpt het belang van data management en weet dit uit te dragen binnen de organisatie. Je zoekt hierbij de alignment met vergelijkbare teams binnen ABN AMRO en bewaakt dat het data management framework van ABN AMRO wordt geïmplementeerd binnen de Hypotheken-organisatie. Je helpt knelpunten oplossen, bent een katalysator voor een brede community van data citizens, owners en stewards met als doel om van elkaar te leren en elkaar te helpen versnellen.

Je onderhoudt contact met alle Hypotheken afdelingen en relevante partners in de organisatie. Je kent alle belangrijke stakeholders en voert regelmatig en proactief gesprekken om ontwikkelingen bij de grids tijdig te onderkennen. Je zoekt daarbij vooral naar mogelijkheden om de grids succesvoller te maken dankzij de inzet van data en/of analytics: slimmer, beter, sneller of misschien gewoon eenvoudiger. Je hebt nauw contact met alle data owners, data stewards en data citizens in de Hypotheken-organisatie. En je neemt het voortouw bij het organiseren en faciliteren van meetings waarin vertegenwoordigers vanuit de grids samenkomen rondom relevante D&A-thema’s: gericht op kennisdeling en kruisbestuiving.

Functie-eisen

Je bent een verbinder, hebt ervaring en affiniteit met data & analytics en brede kennis van hypotheken. En je beschikt over:

 • Goede beheersing van de Nederlandse taal is een must.
 • WO master opleiding in de richting van bijvoorbeeld bedrijfseconomisch georiënteerd met kwantitatieve vakken zoals statistiek of econometrie.
 • 3 tot 5 jaar werkervaring, hierbij is ervaring in consultancy een pré.
 • Je hebt een flexibele instelling en vindt het leuk om iets nieuws neer te zetten.
 • Je bent sterk in stakeholdermanagement.
 • Je ziet verbanden en weet partijen te verbinden op het gebied van data & analytics.
 • Kennis en het kunnen toepassen van data management standaarden (bijv. DAMA-DMBOK).
 • Ervaring in Data Quality (issue) Management.
 • Kennis op het gebied van informatie modellering en architectuur.

Aanbod

ABN AMRO biedt je de uitdaging om het beste uit jezelf te halen. Je hebt de mogelijkheid om flexibel te werken, krijgt direct verantwoordelijkheid en je krijgt de ruimte om te groeien in een leuk, enthousiast en ambitieus team. Ze garanderen je dat dit een team is waar je veel van kan leren!

En niet onbelangrijk; het moet leuk zijn om naar je werk te gaan. Zo organiseren ze regelmatig leuke activiteiten met alle collega’s uit het team (zowel binnen als buiten werktijd).

Sollicitatie

Ben je enthousiast geworden en ben jij de kandidaat die wij zoeken? Dan ontvangen wij graag jouw CV. Voor vragen en/of meer informatie kun je contact opnemen met Aline van der Steeg – el Farssi via 06 50 20 69 80 of a.v.d.steeg@cmotions.nl.