Introductie

Help jij Nederland omschakelen in de energietransitie?

Organisatie

Eneco wil dat iedereen moeiteloos kan meedoen aan de energietransitie. Dat kan alleen als ze hun klanten nog beter gaan helpen. Drempels voor ze wegnemen om te verduurzamen door te luisteren én te weten waar de klant nou echt behoefte aan heeft. Als kartrekker in de energietransitie heeft Eneco als eerste te maken met nieuwe duurzame energiebronnen en nieuwe manieren van energieopslag en management.

Tegelijkertijd veranderen ook de klanten in hoog tempo. De digitale consument wil snel, naadloos en relevant contact. Om in deze dynamische omgeving te excelleren, veranderen ze zelf ook continue. De afdeling Ketenregie & Optimalisatie is verantwoordelijk voor het analyseren van de ketenprocessen, zodat ze de klanten optimaal kunnen bedienen met de producten en diensten.

Functie

Door het slim en innovatief inzetten van data genereer je waardevolle inzichten, zie je kansen en optimaliseer je de customer journey van de klanten.

Om de ambitieuze doelen van Eneco te realiseren werk je binnen het team Ketenregie & Optimalisatie. Dit is een expertiseteam van 12 ketenregisseurs en 2 keten data analisten.

Je analyseert operationele (klant)processen, maakt dashboards, onderzoekt uitval in het proces en adviseert collega’s.

Doordat je voor meerdere ketenregisseurs werkt is het belangrijk dat je het overzicht bewaart en prioriteit aanbrengt in de verzoeken die bij je neergelegd worden. Hierbij staan de klant, het klant(contact)proces en het klantcontactkanaal centraal. Daarnaast denk je ook mee over de optimalisatie van de customer journey’s / ketens en je bent een volwaardig sparringpartner.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Interpreteren van data en het uitvoeren van analyses ten behoeve van procesverbeteringen.
 • Het voorspellen van impact en het valideren van verbeteringen.
 • Factbased onderbouwen van business beslissingen.
 • Signaleren en proactief oppakken van business kansen.
 • Inzichtelijk rapporteren en presenteren van inzichten uit data.


Functie-eisen

Je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken. Je hebt focus, lef en executiekracht. Hiermee weet je de beoogde doelstellingen te realiseren in een steeds sneller veranderende organisatie. Je kunt zelfstandig werken, hebt een proactieve werkhouding en bent in staat om ontwikkelingen op het gebied van data toepasbaar te maken.

Daarnaast is het volgende belangrijk:

 • Je hebt WO/HBO opleiding met een sterke kwantitatieve component en je hebt 4-8 jaar werkervaring als data analist in een commerciële omgeving.
 • Je bent in staat om zelfstandig verbetervoorstellen op te stellen en te presenteren binnen en buiten je eigen team.
 • Ervaring met (Oracle) SQL of Power BI is een must ervaring met beiden is een pre.
 • Je hebt ervaring met complexe klantprocessen en je hebt oog voor de tevredenheid van de klant en voor de kosten.
 • Je bent een verbinder, communiceert makkelijk op diverse niveaus en staat stevig in je schoenen.


Aanbod

 • Een bruto jaarsalaris van max. 67.000 (jaarsalaris inclusief 8% vakantiegeld bij een fulltime jaarcontract), afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een vrij te besteden flexbudget van ruim 14%; bijvoorbeeld voor het kopen van extra vrije dagen.
 • OV vrij reizen abonnement (24/7 in heel Nederland).
 • Ouderschapsverlof, goede pensioenregeling en doorgroeimogelijkheden.
 • Goede communicatiemiddelen, zodat je effectief thuis kunt werken.


Sollicitatie

Vind jij het uitdagend om aan de energietransitie te werken en wil je onderdeel uitmaken van een dynamische organisatie? Dan ontvangen wij graag jouw profiel. Voor meer informatie en/of vragen kun je contact opnemen met Aline van der Steeg – el Farssi via 06 50 20 69 80 of recruitment@cmotions.nl.