Introductie

Ben jij goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Big Data en Business Intelligence?

Organisatie

Essent heeft een team van analisten dat zich bezig houdt met data ontsluiting, analyses en rapportages voor het management, E2E-procesketens en operationele teams. Je geeft functioneel leiding aan een team van 15 FTE binnen de consumenten markt. Je rapporteert aan de Manager Business Intelligence. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om richting te geven aan de ambitie van BI & Reporting binnen Essent. Dit doe je samen met je collega consultant binnen de zakelijk markt.

Functie

In de rol van Product Owner BI & Reporting ben je het aanspreekpunt voor de business op het gebied van Business Intelligence, analyses en rapportages. Je legt verbanden tussen data uit verschillende systemen en draagt zorg voor een betere organisatie van processen en (big) data. Samen met je team werk je aan data ontsluiting (ETL), complexe data-analyses, process mining, reporting en automatisering. Je geeft functionele aansturing aan het team door het leiden van dagstarts, werkverdeling en coachen van analisten. Hiernaast ben je Product Owner voor het BI Datawarehouse en Reporting domein. In die rol ben je verantwoordelijk voor de backlog: je bepaalt wat ontwikkeld gaat worden en wanneer changes worden opgepakt.

Komende periode zal de uitdaging liggen in het verder implementeren van een nieuw BI-landschap en het uitrollen van selfservice voor de business. Naast het verder afstemmen met de business ga je veel samen te werken met het BI-team van IT. Tevens dien je de lange termijn visie voor bovengenoemde resultaatgebieden op te stellen, in samenwerking met IT en andere business units.

Functie-eisen

Je hebt een relevante opleiding op HBO of WO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld in een bedrijfskundige of technische richting; Circa 2-4 jaar ervaring met functioneel aansturen van mensen.

Je hebt aantoonbare ervaring in coaching van professionals en ervaring met agile / scrum ontwikkeling.

Je beschikt over sterke analytische en conceptuele vaardigheden. Je communiceert duidelijk en direct. Je bent gewend te schakelen op diverse niveaus en met diverse stakeholders.

Verder ben je proactief en oplossingsgericht, combineert overzicht en inzicht met een gezonde pragmatische benadering. Je bent alert op nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied en de daaruit voortvloeiende mogelijkheden voor de eigen organisatie. Verder heb je aantoonbare ervaring in projectmanagement.

Overige competenties: resultaatgericht, planmatig, organisatorisch sterk. Naast de Nederlandse taal is beheersing van de Engelse taal noodzakelijk (mondeling en schriftelijk).

Aanbod

Onze opdrachtgever biedt een prima arbeidsvoorwaarden pakket en uitdagende ontwikkelmogelijkheden. Het Nieuwe Werken behoort tot de mogelijkheden.

Inlichtingen

Ben je enthousiast over deze rol dan zien wij jouw sollicitatie graag. Wil je eerst wat meer informatie dan kan dat per mail op recruitment@cmotions.nl of bel met Elmira van der Schee, Senior Recruitment Consultant op 033-743 00 00