Introductie

Ben jij werkzaam binnen het gebied van business intelligence en op zoek naar een volgende stap in jouw carrière, dan is deze uitdagende rol wellicht interessant voor jou!

Organisatie

Essent is onderdeel van Innogy SE. Een leidend Europees energiebedrijf. Haar ambitie is om bestaande en nieuwe klanten, innovatieve en duurzame producten aan te bieden die hen helpen om efficiënter met energie om te gaan en hun kwaliteit van leven en werken te verhogen. Werken bij Essent betekent volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een uitdagende internationale omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn.

Als Business Intelligence & Analytics Specialist maak je binnen de Business Service afdeling van Essent Zakelijk deel uit van het team BI&A met 7 FTE. Je rapporteert rechtstreeks aan de Manager BI&A.

Functie

Het team van BI&A kenmerkt zich door het ontsluiten en analyseren van data om onder andere het management team van Essent Zakelijk te ondersteunen en te adviseren bij besluitvorming. Daarnaast is het team ook verantwoordelijk voor het bewaken van de datakwaliteit en het faciliteren van het proces van dataschoning. De uitdaging voor 2019 ligt naast het continue verbeteren van onze dienstverlening op lopende zaken in het uitbreiden, operationeel maken en gebruiken van een nieuw state-of-the-art DV 2.0 datawarehouse en BI applicatie voor heel Essent Zakelijk.

Binnen dit team is ruimte ontstaan voor een Business Intelligence & Analytics Specialist met de drive, ambitie en passie om (nieuwe) inzichten te creëren die helpen de doelstellingen van Essent Zakelijk te realiseren.

Je gaat werken in een team van enthousiaste specialisten op het gebied van business intelligence, SQL, databasemanagement en werkt je nauw samen met je collega’s van andere afdelingen zoals Operations, Marketing en Sales.

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Operationeel en functioneel beheer van datamarts, cubes, dashboards en rapporten;
 • Vertalen van interne klant behoefte naar een gepaste BI oplossing – dashboard, rapport, analytische oplossing door middel van informatie-analyse;
 • Opstellen van functionele vereisten voor het IT BI DevOps team;
 • Bewaking van de datakwaliteit;
 • Innovatie op, en doorontwikkeling van Power BI toepassingen en rapportages.

Functie-eisen

Voor de rol van Business Intelligence & Analytics Specialist is Essent op zoek naar een kandidaat met:

 • Academische of HBO-opleiding, bij voorkeur in bedrijfseconomie, bedrijfskundige informatica of (technische)bedrijfskunde;
 • Minimaal 3 jaar relevante ervaring op het vlak van data analyse op één van de grote database omgevingen (bij voorkeur Microsoft SQL Server);
 • Minimaal 3 jaar hands-on ervaring met BI tooling van SQL Server (SSAS, SSRS, SSIS);
 • Ervaring met Microsoft Power BI is een pre;
 • Ervaring met data science technieken is een pre;
 • Ervaring in de energie-, telecom- of verzekeringsbranche is een pre

Daarnaast ben je analytisch zeer sterk, resultaat- en klantgericht en proactief. Je werkt graag in teamverband en kan je eigen werk prima organiseren.

Aanbod

Je komt in een organisatie die je alle ruimte geeft om te experimenteren en waarin je nek uitsteken wordt beloond. In geld, kansen en persoonlijke groei.

Sollicitatie

Ben je enthousiast over deze rol dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie! Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met Elmira van der Schee via recruitment@cmotions.nl of 033-743 00 00.