Introductie

Wil je werken bij een dynamische organisatie en lijkt het je een mooie uitdaging de organisatie meer online en data gedreven te maken? Bekijk dan de vacature voor Online Data Analist!

Organisatie

De opdrachtgever is een dynamische professionele organisatie in de omgeving Den Haag. Om succesvol te blijven, bouwen ze constant aan een wenbare en weerbare organisatie. Die doen ze met collega’s die uitgedaagd en ondersteund worden het maximale uit hun talenten te halen.

Je maakt onderdeel uit van een maatschappelijk betrokken organisatie. De opdrachtgever heeft als doel Nederland gezond en gelukkig te maken. Dit doen ze door de opbrengst af te dragen aan de Nederlandse samenleving via het Ministerie van Financiën, aan de sport via NOC*NSF en aan 18 goede doelen.

Functie

Als Online Data Analist breng je het gedrag van online bezoekers in kaart met als uiteindelijk doel meer sales via de websites en apps te genereren. Naast het maken van analyses geef je proactief advies aan je collega’s ter optimalisatie van de website en online media-mix. Je gaat op zoek naar bruikbare inzichten om te customer journey te verbeteren. Je bent betrokken bij de opzet en evaluatie van a/b testen en online campagnes. Verder richt je in overleg met de online marketeers dashboards in om te monitoren. Met je inzichten en analyses help je de opdrachtgever een meer data gedreven organisatie te worden.

Functie eisen

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau. Bijvoorbeeld richting Bedrijfskunde, Informatiekunde of Economie, maar in ieder geval met een statistische achtergrond;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring opgedaan binnen een e-commerce omgeving en daarmee ben je bekend met de dynamiek van het online speelveld;
 • Je hebt een scherp en analytisch denkvermogen en houdt van cijfers;
 • Je hebt ervaring met web-analytics tools zoals Google Analytics en dashboardtools zoals Google Data Studio of Klipfolio;
 • Je hebt ervaring met a/b-testing, Excel, SQL en basis HTML;
 • De competenties die bij jou passen zijn resultaatgericht, proactief en communicatief;
 • Interesse in nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied en je doet voorstellen voor verbetering;
 • Tot slotte vind je het leuk om online en data gedreven werken op de kaart te zetten.

Aanbod

De opdrachtgever biedt vrijheid en zelfstandigheid in een stimulerende werkomgeving met veel opleidingsmogelijkheden en ontwikkelingskansen, een collegiale werksfeer en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Ze vinden het belangrijk dat je met trots en plezier je werk kunt doen.

Verder biedt de opdrachtgever:

 • Een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid binnen een jong en nieuw team;
 • Een interne sportschool met een personal trainer;
 • Pensioenregeling, 27 vakantiedagen, 13 ADV dagen, kilometervergoeding of een OV- jaarkaart;
 • Een leuke functie met veel verantwoordelijkheid. De functie is voor 32- 40 uur per week.

Sollicitatie

Als je interesse hebt in deze uitdagende functie, ontvangen wij graag je sollicitatie. Voor vragen en/of meer informatie kun je contact opnemen met Aline van der Steeg via 06 50 20 69 80 of recruitment@cmotions.nl.